Новини

Основни дейности

Основни дейности

Понижение на цетната на феромолибдена, а покачване на цената на високовъглеродния ферохром през 5-та к.с.

Понижение на цетната на феромолибдена, а покачване на цената на високовъглеродния ферохром през 5-та к.с.

Понижение на цетната на феромолибдена, а покачване на цената на високовъглеродния ферохром през 5-та к.с.

Спад с почти 2% отбелязаха цените на феромолибдена. Причината бе в слабото търсене. Търговската активност в Азиатско-тихоокеанския регион беше преустановена за празнуването на лунната нова година. Това накара някои европейски търговци да понижат офертите си. Според участници на пазара, не е отбелязан по-голям спад, заради ограничените спот наличности.

Цените на ферониобия останаха стабилни през изминалата седмица, а търсенето – слабо. Очаква се намаляване на наличностите, предлагани на спот база, което може да доведе до повишаване на цените, макар много от крайните потребители да са добре запасени с материал, закупен с дългосрочни договори.

Руският клас феротитан задържа цените си непроменени, докато западният отчете понижение с над 1%. По-високите оферти бяха отхвърляни, тъй като голяма част от клиентите от стоманопроизводителната индустрия срещат трудност да изготвят производствен план за бъдещите месеци, поради високите цени на енергията и продължаващият дефицит на полупроводници.

Фероволфрамът задържа цените си непроменени през 5-та к.с., въпреки ограничените наличности. Руски производителни не предлагат незабавни доставки, а цените на волфрамовия концентрат в Китай са повишили цената на сплавта. Търсенето е слабо, а търговската активност – оскъдна.

Незначителен спад в цените на ферованадия бе отчетен през изминалата седмица. Цените се понижиха, заради слабо търсене и търговия. Участници на пазара очакват тенденцията за поевтиняване да продължи. Това се случва на фона на скока на цените с около 17% от началото на годината.

С почти 2% се повиши цената на високовъглеродния ферохром. Търсенето е слабо, но ограничени наличности на висококласен материал предизвикаха поскъпването.

Цените на нисковъглеродният ферохром със съдържание на хром 60-64.99% паднаха с почти 5%, докато материалът с минимално съдържание на хром 65% задържа ценовите си нива стабилни през 5-та к.с.

Спад на цените с над 2% бе отчетен за високовъглеродния фероманган. Причината е в слабото търсене и наличието на запаси в европейските складове. Участници на пазара очакват цените да продължат да падат, защото се предвижда част от крайните потребители да намалят производството си, заради високите разходи за енергия, което от своя страна би понижило потреблението на фероманган.

Средновъглеродният фероманган, както и силикоманганът, задържаха цените си непроменени. Повечето участници на пазара предпочитат да наблюдават. Някои очакват възможни проблеми с доставките от Украйна, заради нарастващото напрежение с Русия, макар засега да не са потвърдени забавяния.

С по-малко от 3% поевтияна феросилицият, заради слабото търсене на материал.

Антимонът и мангадновите люспи задържаха цените си непроменени. Очаква се по-голяма активност след празниците в Китай.

» всички новини