Новини

Основни дейности

Основни дейности

Scania инвестира в инсталация за регенериране на бентонитови смеси за производство на сърца от OMEGA SINTO

Scania инвестира в инсталация за регенериране на бентонитови смеси за производство на сърца от OMEGA SINTO

Scania инвестира в инсталация за регенериране на бентонитови смеси за производство на сърца от OMEGA SINTO за новия си завод в Швеция.

Scania инвестира 129 милиона паунда за построяването на нова леярна за бентонитни смеси

Стремежът на Scania е да достигне капацитет за топене от 90 000 тона за година за преобладаващо използваните за техните камиони и автобуси - цилиндрични глави и блокови отливки.

Съоръжението ще бъде новаторство в технологиите, ефективността, устойчивостта и с минимални вреди за околната среда.

Капацитетът на новата леярна ще утрои настоящата продукция, докато използва същия труд и едва 50% от консумираната до сега енергия.

Новата леярна ще използва 100% възобновяема енергия - топлината от зоната за топене ще бъде повторно използвана в цялото съоръжение.

Основно се разглежда и устойчивостта. С ограничени ресурси, като пясъка, възможността за повторна употреба е здрава позиция за доказването на Scania, тъй като разходите за пясък и отпадъци продължават да се увеличават.

За регенерацията на пясък в сърцето на Scania System ще се погрижи Omega Sinto Foundry Machinery в UK, което гарантира мулти милионен  договор след строг селекционен процес. Инсталацията на Omega Sinto за вторично стриване дава възможност за обработка на 16 тона отпадъчен пясък за час, както и лесното му и бързо извозване до съоръжението на Scania за производство на сърца с процеса cold box.

» всички новини