Новини

Основни дейности

Основни дейности

GIFA 2019 – RAMPF представя своето портфолио от епоксидни и полиуретанови смоли за леярската индустрия

GIFA 2019 – RAMPF представя своето портфолио от епоксидни и полиуретанови смоли за леярската индустрия

RAMPF Tooling Solutions произвежда високоефективни епоксидни и полиуретанови материали за модели и сърцеви кутии, на които акцентира на изложението в GIFA 2019 в Дюселдорф – 25.06-29.06 щанд 15C25, зала 15.

RAMPF Tooling Solutions разработва и произвежда епоксидни и полиуретанови системи за производство на модели и сърцеви кутии от 2006г. Продуктите от марката RAKU® TOOL се използват за изработка на първоначален модел, както за малки, така и за големи сериини производства. На GIFA 2019 – водещ световен търговски панаир за технологии в леярството – RAMPF презентира следните акценти:

RAKU® TOOL WB-1258 – 100,000 + отпечатъкa

На GIFA 2019 представихме RAKU® TOOL WB-1258 - модел, който се използва при производството на корпуси за вентилатори.

Благодарение на изключителната устойчивост на абразия, полиуретановата заготовка RAKU® TOOL WB-1258 може да се използва без проблем за производството на над 100 000 детайла. До скоро това беше възможно само с течни системи, които включват сложен производствен процес и по-високи разходи, или с металини форми.

Висококачественият бордов материал може да се използва за производството на сърцеви кутии и модели, което гарантира бързо и лесно производство, като същевременно поддържа отлична устойчивост на абразия, стабилност и точност на размерите.

Сърцевата кутия/моделът се обработва директно чрез CAD (система за автоматично и компютърно проектиране), което е гаранция за максимална точност. Полиуретановият бордов материал е изключително лесен за обработка и корекции могат да бъдат направени с лекота.

RAKU® TOOL WB-1258 има добро сцепление върху пясък, добра устойчивост на химикали и не се деформира. RAMPF предлага и лепило в съответстващия цвят.

RAKU® TOOL WB-1404 – мощният многофункционален апарат

Друг важен акцент от RAMPF е кутия с три части RAKU® TOOL WB-1404, използвана за производство на корпуси на турбини.

Многофункционалния полиуретанов борд RAKU® TOOL WB-1404 за модели и инструменти има следните преимущества:

-          Отлична устойчивост на газ амин и стироли;

-          Отлична износоустойчивост;

-          Възможност да издържа на почистване със сух лед (CO2);

-          Лесен за полиране;

-          Висок компресивен модул;

-          Нисък коефициент на топлинно разширение.

RAKU® TOOL трикомпонентна система за оформяне на лицев слой– RAKU® TOOL PC-3458 / PH-3958 & RAKU® TOOL PC-3459 / PH-3958

Благодарение на възможността за производство на голям брой изделия, тази трикомпонента система за оформяне на лицев слой от RAMPF Tooling Solutions, е подходяща за голямо серийно производство на сърцеви кутии и модели.

-          RAKU® TOOL PC-3458 / PH-3958 се отличава с много добра устойчивост на износване и може да се използва за производството на над 170 00 изделия. Това е единствената система с температура на прегряване (HDT-B) 95°C и е готова за употреба само ден  след обработката. Може да се отлива ръчно до максимум около 25 кг.

-          RAKU® TOOL PC-3459 / PH-3958 е изключително устойчив на износване/абразия – с възможност за производство на над 80 000 детайла. Готов е за употреба само след 5-7 дни при втвърдяване на стайна температура.Той има температуроустойчивост от 65°C и може да се използва за ръчно отливане до максимум околко 100 кг.

 

Броят на произведените детайли може да варират в зависимост от оперативните обстоятелства.

 

» всички новини