Новини

Основни дейности

Основни дейности

Цениет на мангановите люспи паднаха с над 11%, а цените на нисковъглеродния ферохром скочиха през 47-ма к.с.

Цениет на мангановите люспи паднаха с над 11%, а цените на нисковъглеродния ферохром скочиха през 47-ма к.с.

Цениет на мангановите люспи паднаха с над 11%, а цените на нисковъглеродния ферохром скочиха през 47-ма к.с.

В началото на изминалата седмицата беше отчетен спад на цените на феромолибедна с около 2%, но в края й цените отново се завишиха с около 1%. Влияние на европейския пазар оказаха по-високите оферти от Китай. През последните дни от 48-ма к.с. търсенето на материал на спот база от крайните потребители беше оскъдно. Участниците на пазара са съгласни, че по-силните китайски експортни цени са помогнали за облекчаване на част от натиска надолу върху европейския пазар. Търговец споделя, че продавачите от Китай предлагат по-малко материал за изпращане през ноември. Вместо това, оферират материал, който да освободят през декември / началото на януари, а това означава, че товарът няма да достигне Европа преди февруари-март, което го прави по-малко желан от купувачите, търсещи незабавни доставки.

С почти 2% паднаха цените на ферониобия при повишени доставки, а затишие в търсенето от страна на крайните потребители. В началото на месеце някои малки производители се оттеглиха от спот пазара, за да запазят материала си за дългосрочни сделки. Това подтикна цените нагоре.

Феротитанът, западен и руски клас, поевтиня с почти 4% през изминалата седмица. Причината бе слабото търсене от автомобилната индустрия, която претърпя спад поради липсата на микрочипове. Някои участници на пазара получиха по-ниски оферти при срещите си за преговори с доставчици от Русия.

С почти 1% се повиши цената на фероволфрама. Сериозното предлагане на стари складови наличности от материала поддържаше цените стабилни в долния край на ценовите равнища, но поскъпването на концентратите и скрапа повишиха офертите. Очаква се наближаващият зимен сезон да повлияе на доставките на фероволфрам от Русия, което допълнително би повишило цените.

Фероволфрамът отбеляза спад на цените с по-малко от 2%, макар много от участниците на пазара да поддържат офертите си високи, заради очаквания, че европейският пазар ще поскъпне и ще се изравни с китайския. Местните цени в Китай за сплав със съдържание на ванадий 50% се върнаха на най-високите си нива от 2-ри септември. Причините са съкращения в производството на суровини и засиленото търсене от страна на крайсните потребители. Всяко подобно покачване на европейските цени беше ограничено от наличието на стари и окислени материали, предлагани на по-ниски цени, споделиха участниците на пазара.

И през изминалата седмижа цените на високовъглеродния ферохром останаха стабилни. Малко потребители търсят материал на спот база, а логистичните проблеми остават основната им тревога.

Нисковъглеродният ферохром със съдържание на хром 60-64.99% поскъпна с почти 10%, а този със съдържание на хром минимум 65% - с над 7%. Производителите продължават да покачват цените на офертите си.

Високо и средновъглеродният фероманган останаха с непроменени цени през 47-ма к.с., тъй като спот търсенето бе слабо, а покупателната активност – оскъдна.

Цените на силикомангана остават непроменени при слаба търговска активност. Офертите от Индия продължават да падат, но липсата на спот търсене поддържа цените в Европа стабилни.

Феросилицият и тази седмица задържа цената си непроменена, въпреки спада на цените в Китай.

Цените на II клас антимон и антимон триоксид паднаха с почти 1%. Това е резултат е спада на китайските цени и по-ниските транспортни разходи. Спадът на местните цени в Китай е причинен от слабото търсене от страна на потребители, рестарт на производството и това, че някои търговци се опитват да разпродадат наличния си материал до края на годината. Спот търсенето на материал спадна в Европа през последните две седмици, след като през септември антимонът достигна най-високите си ценови нива от девет години насам.

Мангановите люспи отчетоха спад на цените с над 11%, а търговците понинжават офертите си, заради по-евтиния внос от Китай. Въпреки това участниците на пазара очакват ново поскъпване, причнено от производствени съкращения на ключови производители на материал.

» всички новини